На празник на житото канят в старозагорското село Преславен
За втора поредна година, в старозагорското село Преславен, се подготвя празник на житото – „Пътят на хляба". Организаторите на тържеството са НЧ „Димитър Наумов – 1908" и местното кметство. Те канят всички любители на българските традиции в 8.30 часа, на 27 юни /събота/, на ритуално зажънване и водосвет на нивата. От 10.30 часа, на площада в центъра на селото, ще бъде открит официално празникът, посветен на жътварите и хляба.

продължава>

Правителството предлага на Народното събрание да приеме решение за откриване във Велико Търново на филиал на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна. Предвижда се в него да се провежда обучение в бакалавърска степен по две специалности – медицинска сестра и акушерка.

продължава>

Правителството разреши пребиваването на научно-изследователския кораб „Pelagia”, плаващ под знамето на Кралство Нидерландия, в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на България в периода от 1 до 17 септември т. г. Корабът ще бъде на океанографска експедиция във връзка с реализацията на проект по програмата PHOXY.

продължава>

Правителството прие План за действие на Република България за прилагане на Конвенцията за правата на хората с увреждания (2015-2020). Документът очертава конкретните стъпки и определя ролята и функциите на отделните държавни органи и заинтересовани страни.

продължава>

Миналия четвъртък за пореден път стана ясно колко изобретателни могат да бъдат производителите и разпространителите на наркотици. Стана ясно и че полицейските служители въпреки това ги разкриват.

продължава>

В петък миналата седмица старозагорски полицаи  проведоха специализирана полицейска операция по линия "Наркотици". В хода на операцията в с.Столетово, общ.Опан, е установена къща, в мазето на която е изградена лаборатория за отглеждане на растения канабис.

продължава>

След провеждане на специализирана полицейска операция на територията на старозагорското село Християново, старозагорските полицай откриха десет килограма канабис в частен дом. Полицейската операция за противодействие на производството и разпространението на наркотици се провела в петъчния ден миналата седмица.

продължава>

Анализ на изпълнението на Плана за действие 2012-2014 г. по Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите (2012-2020 г.) до края на месец юли и съставяне на План за действие до 2020 г. до края на месец септември – за това настоя председателят на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси при МС, вицепремиерът Ивайло Калфин.

продължава>

ПРЕПОРЪКИ КЪМ ДЕЦАТА И ЮНОШИТЕ
Когато играете навън, когато сте пеша или на велосипеди, ролери скейтбордове, избирайте места, които са далече от оживени улици с натоварено автомобилно движение.

продължава>

Създаването на Национално бюро за предотвратяване на корупцията, което да проверява имуществото и конфликта на интереси по високите етажи на властта, предвижда приетият от правителството законопроект за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши държавни длъжности.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ