В събота, 13 септември е денят, в който се отбелязва световния ден на първата помощ. За събитието напомниха от областната администрация на БЧК. Отбелязването на световния ден датира от 2000 г. насам, като се случва всяка втора събота на септември. Ето как възникнала идеята за “първа помощ".

продължава>

В понеделник в Областна администрация Стара Загора, Заместник-областният управител Теодора Иванова се срещна с кметове от областта и представители на инициативни комитети, протестиращи срещу Решение по оценка на въздействието върху околната среда № 8-6/2013 г.  на РИОСВ – Стара Загора, одобряващо инвестиционно предложение за добив на варовик и доломит в местността „Кереч Търла".

продължава>

Предстои назначението на още 83-ма души в общините Стара Загора, Павел Баня, Раднево и Казанлък Работна среща във връзка с извършените досега дейности и резултатите от изпълнението на Национална програма „Сигурност” на територията на област Стара Загора се проведе в Областна администрация Стара Загора. Това съобщиха от областния пресцентър. Мирослав Атанасов - директор на Дирекция " Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността" в Областна администрация Стара Загора съобщи, че до момента 117 лица са назначени в общините Николаево, Гурково, Гълъбово, Опан, Стара Загора, Братя Даскалови, Казанлък и Чирпан. До месец предстои на работа да постъпят още 83-ма души в общините Стара Загора, Павел Баня, Раднево и Казанлък.

продължава>

Заловена край Стара Загора нутрия беглец ще обогатява генофонда на популацията в общинския зоопарк, съобщи директорът на Зоопарка в Стара Загора Радослав Михайлов в последния работен ден на миналата седмица.

продължава>

Финансовият отчет на община Гълъбово за 2013 г. е заверен без резерви. Община Гълъбово получава за втори път толкова висока оценка след одитна проверка на Сметната палата.

продължава>

Петгодишно споразумение за сътрудничество между Областна администрация Стара Загора и Тракийския университет беше подписано днес от областния управител Живка Аладжова от една страна и ректора на висшето учебно заведение проф. Иван Станков и декана на Стопанския факултет проф. Иван Георгиев от друга.

продължава>

Вчера при областния управител на област Стара Загора Живка Аладжова се проведоха консултации за определяне състава на Районната избирателна комисия за 27-и Многомандатен избирателен район - Стара Загора за предстоящите избори за народни представители в Народно събрание на 5 октомври.

продължава>

Министърът на околната среда и водите в оставка Станислав Анастасов присъства на първа копка за изграждането на Регионален център за управление на отпадъците - Стара Загора. Той заяви, че между 70 и 100 милиона лева ще получат от началото на август всички общини, в които се изпълняват проекти по ОП „Околна среда",  с които да могат да се разплатят частично с изпълнителите на проектите.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ