В долината:
Миналият четвъртък в Културно-информационния център на ул. "Искра" 4 в Казанлък се състоя представянето на четвъртата стихосбирка на поетесата Елена Денева. Срещата с младата авторка на стихове бе по повод поредицата "Очи в очи с поезията", организирана от община Казанлък, клуб на дейците на културата и ОБ"Искра". По време на тези "срещи" казанлъшкото общество има възможност да се докосне до порвоизточниците на една неповторима поезия, излизаща направо от сърцето. Нещо повече, поезия "разказана" от самите автори. 

продължава>

На 21 юни сутринта ние тръгнахме на поход. Бяхме на дванайсет-тринайсет години, тъкмо завършили пети клас и детството се изправи пред нас с цялата си безгрижност.

продължава>

То е поместено във вестник "Дъга" бр. 117 от 9 януари 1936 г. Поводът - излиза от печат първата му книга  "Не съм от тях". Но още години преди това, карикатурите и хумористичните разкази на Чудомир, публикувани с различни псевдоними като подлистници в изданията "Барабан", "Българан", "Въртокъщник", "Балканска трибуна", "Жило", "Остен", "Зора" и др., събуждат острото обществено любопитство към този толкова талантлив и оригинален автор.

продължава>

На 27 януари 2015 г. се навършват 95 години от рождението на изтъкнатия антифашист и виден строител на социалистическа България -  Пеньо Кирацов. Ще се опитам с кратки щрихи, макар и фрагментарно, да обрисувам неговата много авторитетна личност.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ