В долината:

Арх. Петър Бакърджиев /вляво/ и д-р Борис Милев слушат Дунавско хоро навръх 8 декември в Картахена

След като прекосих Екватора Четири пъти за 66 дни, душата ми въздъхна облекчено под звуците на дионисиевото Дунавско хора в Колумбия, разказва арх. Петър Бакърджиев

продължава>

Мими Ранева е преподавател по математика в Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък. През 1978 година тя започва учителската си кариера в ПГППТ, тогава СПТУ по текстил, което по-късно става Техникум по текстил, сега вече Професионална гимназия по лека промишленост и текстил. 35 години тя е отдадена на професията учител и с все същата сила и ентусиазъм продължава да учи учениците на основните правила и задачи в математиката.
Мими Ранева през 2012 година е преизбрана на конференция за втори мандат председател на Общински координационен съвет на Синдиката на българския учител.
През месец декември миналата година Мими Ранева е номинирана за "Синдикалист на Старозагорска област за 2012 година и  наградена със златна значка на Съюза на българските учители и диплома подписана от Мартин Ромер - председател на европейския учителски синдикат и Янка Такева - председател на СБУ.
Също така в края на миналата година Ранева бе наградена и от КНСБ в Община Казанлък като активен председател.
За двете и награди, за днешните тревоги на казанлъшкия учител и за образователната ни система разговаряме с учителя по математика  в Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм Мими Ранева:

продължава>

В навечерието на Трифон Зарезан или известен още като Ден на лозаря - български народен празник в чест на свети Трифон. Този ден се чества от лозарите, соколарите, градинарите и кръчмарите на 1 февруари всяка година (по новоюлианския календар), когато Българската православна църква официално отбелязва Трифоновден. За да ни разкрие тайната на виното и за да ни каже дали от всяка лоза вино става се срещаме с енолога  Станчо Пенов.

продължава>

Книгата на Полковник о. р. Христо Каленицов "Офицерите между стратегията и политиката" бе представена пред Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и пред гражданите на Казанлък в края на миналата седмица. На срещата присъства и един от главните герои на книгата армейски генерал Любен Петров - началник на Генералния щаб от 1991 до 1994 г. Пред казанлъшката публика книгата или както я наричат още учебник по стратегия, бе представена от полковник Трифон Ангелов.
Ето какво споделиха: автора на книгата - полковник о.р. Христо Каленицов, един от основните герои на книгата - генерал Любен Петров и о.з. полковник Трифон Ангелов. 

продължава>

България има нужда от патриоти в истинския смисъл на това понятие. А българите имат нужда от повече оптимизъм, сподели именитото мецосопрано само часове след последния си концерт в родната Стара Загора

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ