В долината:

През последния месец на 2013 г., изпълнителния директор на издателство "Пропелер", Митко Ганев ми даде две стихосбирки. Едната, по-голямата - "Отплаване към щастливия залив", е от Чони Чонев. Другата - "Тайна градина", е на Дона Чонова - неговата съпруга. Разбирам основанията на грижовния издател, те са най-малко две. 

продължава>

В навечерието на Рождество Христово и дни преди настъпването на новата 2014 година, когато е времето на равносметка решихме да срещнем читателите на вестник "Долина" с кмета на община Казанлък Галина Стоянова. За да сподели - какво успя да направи през 2013 г, за какво не успя да пребори, какъв бюджет очаква общината през новата година. С нея си говорихме и за доброто и добрите намерения в хората. Ето какво сподели още кметът на Община Казанлък за жителите на Розовата долина:

продължава>

"И днес, както и през 1997 година, когато бяхме поставени на колене, БСП има нужда от ново начало на лявата, социалната идея. Не сама заради себе си, а и заради България!", заяви в Стара Загора на 16 декември  в словото си повод 120-та годишнина от местната социалистическа организация, президентът /2002-2012/ Георги Първанов.

продължава>

Името на академик Петко Стайнов вече е записано със златни букви в българската история на музиката, а талантът и делото му продължават и до днес да будят почит и уважение. За Казанлък обаче, името на Петко Стайнов винаги ще бъде някак по-близко, по-топло и скъпо, защото той е роден тъкмо тук и градът не е забравил своя син.
Много е изписано и изговорено за академик Стайнов през годините и вероятно много още остава. Дни след датата на неговото рождение и началото на XII Музикални празници "Акад. Петко Стайнов", вестник "Долина" стартира поредица свързана с друг, не по-малко важен за Казанлък изтъкват българин - синът му архитект Стефан Стайнов. Не веднъж сме публикували материали на нашият сътрудник Цвятко Цветков, активен участник в културния живот на града до 90-те години на миналия век. Отново на неговите прецизни спомени и майсторско перо на хроникьор се доверяваме да разкаже и за архитект Стайнов и Казанлък.
Долина

продължава>

Мариана Нейчева е родена на 15.07.1986 г. в Бургас. Завършила е Гимназията за романски езици с френски език в красивия морски град  Бургас. По късно завършва и психология в Нов български университет. В момента и предстои да защити магистратура Семейно консултиране.
От 2012 година Мариана работя като училищен психолог в Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас.
Слънчевата и енергична брюнетка споделя, че пише стихове вече повече от 10 години. С усмивка разкрива, че поезията за нея е била начин да внеса повече цвят и настроение в училищния си живот. Писането на стихове за нея е един непрекъснат процес, който се активира от всичко, което се случва в нея и около нея, разказва още талантливата бургаска поетеса. "Писането за мен се превърна в начин на мислене и структуриране на действителността и участниците в нея (например "Скумрия в действие").", в непринуден разговор споделя Мариана.
Повод за срещата ни с нея е излизането от печат на първата й стихосбирка "Животът - сексуалният маниак". Мариана Нейчева споделя, че стихосбирката й е първият опит да събере и сподели най-доброто от поезията си до този момент. Ето какво още сподели Мариана Нейчева държейки в ръцете си своята първа литературна рожба:

- Сексуален маниак ли е живота?

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ