В долината:
В този и следващия брой на вестник "Долина", в рубриката ни "Срещи", решихме да ви срещнем с един човек - известен войнишки поет, литератор и почетен гражданин на Казанлък - Евстати Бурнаски. 
Днес решихме да ви срещнем с Бурнаски по случай неговата 92 годишнина.
Екипът на вестник "Долина" пожелава на на своя автор и приятел преди всичко много здраве. Пожелаваме му в него вечно да гори пламъка на истината и магията на словото. 

продължава>

В брой 40, който излиза дни преди изборния вот, екипът на вестника избра да ви срещне с една емблематична фигура от нашето историческо минало, а защо не и от нашето настояще – господин Ганьо Балкански.
Господин Балкански с типичния си весел нрав, неподправен хумор и прозорливост, избра нашия вестник, за да разкрие на читателите що е то избори.
Избрахме да поговорим с добре познатия на всички бай Ганьо, тъй като той е изтъкнат розотъговец, човек влезнал първи в Европа преди Европа да е влезнала в нас, и човек професионалист и политик!
С Ганьо Балкански ще говорим за политика, за ляво и дясно в България, за народопсихология и за това как се правят избори.
Оставяме изводите да си ги направите Вие, уважаеми читатели, какво е било преди и как е днес.

едно интервю на Яница Станчева

 

 

В навечерието на 15 септември сме, когато училищният звънец огласява старта на новата учебна година, когато училищните дворове се изпълват отново с детска глъч и смях, с което като че ли вдъхват нов живот и вяра в утрешния ден на всяко едно българско село или град. По този повод решихме да се срещнем с един слънчев и добър човек решил да носи призванието български учител. Днес на страниците на вестник "Долина" за мен е чест да ви срещна с учителя Людмила Терзиева, която от три години учи българските деца на четмо и писмо в братиславското българско училище "Христо Ботев". 

продължава>

Роднини, приятели, близки и почитатели на големия Валери Петров преминаха през фоайето на Народния театър "Иван Вазов", за да си вземат последно сбогом с един от най-светлите духовни бащи на нацията и да го изпратят в последния му земен път в петък.

продължава>

Вместо предговор
Да се напише история на черковното дело на с. Шипка за далечното минало, за оная тъмна епоха, когато бушували големи разрушения и преселвания, когато невежеството е било повсеместно, а нормалният живот едва се зараждал и бавно изграждал, е много трудна работа.
Липсват за онова време и най-оскъдни писмени данни и каквито и да било останки. В старата черквица, знае се, че е имало и се пазели такива, но всичко е загинало в пожара на Шипка.
Ето защо трябваше да се позовем на предания, стигнали до наше време и старателно запазени от някои стари родове, както и да използваме събрани сведения от стари и интелигентни люде.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ