Това е той - нашият съгражданин бай Теню Пиндарев - мъдър, обичан, уважаван, изключителен ЧОВЕК. С него се запознахме много отдавна в далечната 1965 г. Неговата сестра заедно със съпруга си бай Станчо имаха апартамент в нашия блок на "бул. Ал. Батенберг", който по-късно след нейната смърт и на съпруга й, които нямаха деца, остана на най Теньо.

продължава>

Бившият премиер бе награден в Казанлък с почетния знак "25 години от демократичните промени в България"
В петък първият демократично избран министър-председател на България Филип Димитров дойде в Казанлък, където се срещна с казанлъчани. Димитров от скоро е отново в България, след като изтече мандатът му на посланик на ЕС в Грузия.

продължава>

Първата ми среща с Евтим Евтимов беше когато бях на 15-16 години. В един майски ден, когато слънцето надничаше иззад щорите на прозореца ми и аристократичния ми мързел ме беше пленил, и захвърлих учебниците си по литература. Тогава се срещнах с българския жив класик Евтим Евтимов за първи път...

продължава>

Из дневника на подполк. Димитър Алексиев Подскочиев След прекратяването на епичните боеве край река Драва в Унгария по време на Втората световна война или тъй наречената Дравска епопея (5-20 март 1945г.), военният зловещ театър променя посоката си. Явно хитлеристите губят позициите си, но все още не така лесно се предават. Отстъпват бавно и нови боеве се водят около река Мур, където също падат много жертви.

продължава>

Миналият четвъртък в Културно-информационния център на ул. "Искра" 4 в Казанлък се състоя представянето на четвъртата стихосбирка на поетесата Елена Денева. Срещата с младата авторка на стихове бе по повод поредицата "Очи в очи с поезията", организирана от община Казанлък, клуб на дейците на културата и ОБ"Искра". По време на тези "срещи" казанлъшкото общество има възможност да се докосне до порвоизточниците на една неповторима поезия, излизаща направо от сърцето. Нещо повече, поезия "разказана" от самите автори. 

продължава>

На 21 юни сутринта ние тръгнахме на поход. Бяхме на дванайсет-тринайсет години, тъкмо завършили пети клас и детството се изправи пред нас с цялата си безгрижност.

продължава>

То е поместено във вестник "Дъга" бр. 117 от 9 януари 1936 г. Поводът - излиза от печат първата му книга  "Не съм от тях". Но още години преди това, карикатурите и хумористичните разкази на Чудомир, публикувани с различни псевдоними като подлистници в изданията "Барабан", "Българан", "Въртокъщник", "Балканска трибуна", "Жило", "Остен", "Зора" и др., събуждат острото обществено любопитство към този толкова талантлив и оригинален автор.

продължава>

На 27 януари 2015 г. се навършват 95 години от рождението на изтъкнатия антифашист и виден строител на социалистическа България -  Пеньо Кирацов. Ще се опитам с кратки щрихи, макар и фрагментарно, да обрисувам неговата много авторитетна личност.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ