Казанлъшките двойки от клуба по спортни танци "Роза" в навечерието на Великден се поздравиха с призови места край морския бряг. Очаквано най-квалитетната ни и силна двойка при младежите в "стандартните танци" - Атанас Русев и Симона Янева са отново с купата и златните медали от 8 двойки от 8 клуба в Поморие - в кръг на националния трофей.

продължава>

Казанлъшкият клуб "Селт" ще е домакин на Държавното първенство по спортно катерене - боулдър за деца, юноши и девойки, което е и Балканско първенство за юноши и девойки на 27.04.2013 година /събота/.

продължава>

Казанлъшко момче е шампион на Берлин в атрактивния таекуондо спорт. Стоян Начев, един от наследниците на популярния треньор от Казанлък -Цанко Начев, грабна трофея на германската столица.

продължава>

В дебютно за годината състезание катерачите на Клуба за екстремни спортове "Селт" /Казанлък/ спечелиха пълен комплект медали. На стената на НСА "Васил Левски" в столичния студентски град, възпитаниците на  треньорите Никола и Тихомира Недялкови, спечелиха златен, сребърен и бронзов медал от 1 кръг за купата на спортната академия в дисциплината "боулдър" /състезателно катерене без осигуряване/. При момчетата 8-9 години от общо 11 деца шампион е Иван Бонев, а вицешампион при 12-13 годишните е Стоян Петров от "Селт" в конкуренцията на още 7 момчета.

продължава>

"ЦСКА" отново стана шампион на България по волейбол за жени. Втората финална среща в женското волейболно първенство на България "Казанлък Волей" загуби пред собствена публика от "ЦСКА-Демакс" с 2:3 (25:18, 25:19, 24:26, 20:25, 9:15). ЦСКА спечели серията с 2:0 победи. Отборът на Казанлък остана трети в надпреварата при женския елит, въпреки огромните усилия, които положиха възпитаничките на селекционерите Стоян Гунчев и Лариса Китипова да се преборят за спечелване на шампионската титла.

продължава>

Казанлъшкият атлет от параолимпийския национален тим Дечко Овчаров продължава повече от успешно годината с бронзовото отличие на "диск" с 36,76 метра, а във втория си старт е със златно отличие. На хиляди километри от България, той се изкачи на почетната стълбичка на два пъти в силен международен турнир в Обединените Арабски Емирства, заедно с  атлетката Даниела и  треньора Радостин Тодорови от Казанлък.Последната стана и шампион в Шарджа!

продължава>

Гросмайстор Маргарита Войска е с шампионската титла  на "13-ото Европейско индивидуално първенство за сеньори (мъже и жени) по класически шахмат" в Пловдив. Три престижни европобеди и две ремита спечели казанлъшката майсторка на спорта в шахмата Петранка Драганова на "Първенството на Стария континент" в Пловдив. Казанлъшката именита състезателка е с пет точки в крайното подреждане на 11-та позиция /с точките на 6-та в Европа/. Драганова е с точките на екссветовната  шампионка гм Нона Гаприндашвили от Грузия, но по-слабите показатели Тай Брек Бухолц й отреди място след 10-то. Въпреки това победите и усилията заслужават аплаузи, след като остави "зад себе си" 8 състезателки.

продължава>

И тази година Община Казанлък ще отличи и връчи награди за заслуги и успехи през 2012 година на 10 спортиста, клубове и отбори с постижения в своите дисциплини. По азбучен ред имената на спортистите на 2012 година са: Алекс Сапунджиев /представител на клуба по стрелба с лък "Раптор Арчери"/,  Атанас Русев и Симона Янева /Клуб по спортни танци "Роза", с треньори Петър и Ваня Радеви/, катерачът Васил Цветков от Клуб за екстремни спортове "Селт", възпитаникът на Петя Пендарева - лекоатлетът Иван Йовчев, Любомир Богданов /Клуб по таекуондо "Кентавър"/, Младен Тотев /Спортен клуб "Моделизми"/, колоездачът Онур Татар от "Лястовица'1905", Станислава Василева - шампионката на копие при девойките старша възраст от Спортен клуб "Цветанка Христова", Стефан Панчугов - автомобилен клуб "Казанлък Моторспорт" и шахматистката Цвета Добрева от "Казанлък'21" с треньор м.с. Петранка  Драганова.
Треньор на годината е многократната шампионка на България в хвърлянията, а днес треньор в клуб "Цветанка  Христова" - Светла Миткова.
"Казанлък волей" ще бъде отличен като Клуб на годината в колективните спортове, а клубът по екстремни спортове "Селт" - в индивидуалните спортове.
На тържеството по награждаването им на 20 декември ще бъдат връчени грамоти и плакети и на останалите клубове в Община Казанлък. Ще бъдат поканени и заслужили спортисти, чиято спортна кариера е започнала в Казанлък, участници на Олимпийските и параолимпийските игри в Лондон тази година.
За спортно дълголетиетие ще бъде отличен Тончо Нейчев от Клуб по ориентиране при Туристическо дружество "Орлово гнездо", спечелил през 2012 година от национални и международни турнири по ориентиране и Държавни първенства 18 златни, 8 сребърни и три бронзови медала.
Отборът по естетическа и групова гимнастика при Спортен клуб "Розова долина" с треньор Мариана Ламбова ще получи приза за "Най-проспериращ млад клуб на годината".                                                     Долина

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ