В два поредни дни се провежда общински футболен турнир за купа "Ирита" за деца. Турнирът стартира във вторник, когато участниците в първа група изиграха първите три срещи. В първото дерби за турнира за купа "Ирита" сили премериха отборите на Горно Сахране - Павел баня, Търничени - Горно Сахране и Павел баня - Търничени. Осетеново - Тъжа. Няколко часа по-късно Тъжа  среща отбора на Александрово и Осетеново - Александрово. 

продължава>

За 10-ти път в Павел баня бе честван Празника на розата и минералната вода. 
С грандиозен спектакъл за избор на "Царица Роза" на 4 юни бе даден старта на десетото издание на традиционния Празник на розата и на минералната вода в Павел баня. Празникът се организира ежегодно в рамките на 3 дни в края на втората седмица от месец юни от Община Павел баня, под патронажа на кмета Станимир Радевски.

продължава>

На снимката: Журналистът Румен Скрински, Царица роза и Царя на минералната вода 18-годишният Никола Дидов е Цар на минералната вода в Павел баня. Осемнадесет годишният Цар на водното богатство бе избран на атрактивно плажно парти в събота в Плажния комплекс на курортния град. Името на победителя измежду младежите в Павел баня съобщи Царица роза Славена Дончева. Младият Нептун бе коронясан на плажното парти лично от заместник кмета на Община Павел баня Йордана Енева.

продължава>

Председателят на БСП - Казанлък и кмет на село Шейново Николай Терзиев и Петьо Апостолов - кметски наместник на село Голямо Дряново, зад чиято кандидатура застава и столетницата на местните избори тази есен, участваха в Национален дебат за сигурността в селата. Дебатът бе организиран от Асоциацията на българските села (АБС). Терзиев и Апостолов взеха участие в работната среща от квотата на Националното сдружение на общините в България.

продължава>

"За поредна учебна година учениците от 1до 4 клас на СОУ Христо Ботев участваха в състезанието на Сдружението на българските начални учители и Синдиката на българските учители, което е включено в Националния календар за извънучилищните дейности на МОН. ", съобщиха от ръководството на учебното заведение.

продължава>

С богата програма училището в павелбанското село Манолово отбеляза своя 90-ти рожден ден.  В празничната програма на ОУ "Георги Бенковски" се включиха всички възпитаници на училището.
Кмета на община Павел баня Станимир Радевски поздрави учители и ученици по повод годишнината на училището и 24 май - Денят на славянската писменост и българската просвета и култура. 
Кметът Радевски сподели вълнението си от факта, че именно в училището в село Манолово той е направил първите си стъпки към знанието.
ДОЛИНА
- бр. 23, в. "Долина"
В петък областният управител инж. Георги Ранов и кметът на Павел баня Станимир Радевски подписаха договор за безвъзмездно прехвърляне на имот, частна държавна собственост, на Община Павел баня. Имотът е с площ 16.5 декара и се намира в местността Бонин дол.

продължава>

"В сърцето-крепост с меч 
не можеш да се добереш -
там само песента прониква!" 
Орфей Повярвали на Орфеевото прозрение, през 2011 г. част от певците на смесения хор за школувано пеене "Тодор Мазаров", гр. Павел баня хвърлиха музикален мост към гръцкия град Димотика.

продължава>

С грандиозния спектакъл "Избор на Царица роза - Павел баня 2015" ще бъде даден старт на Празника на розата и минералната вода в Павел баня.  На 04.06.2015 година от 20.00 часа на Лятната сцена в курортни град Павел баня ще избере своята Царица роза на пищен спектакъл. 12 са тазгодишните претендентки за царската корона.

продължава>

Новите управляващи апелират да се изгради музей на база местен поминък По случай 9 май - Денят на Европа ученици от СОУ "Хр.Ботев" и Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство гр.Павел баня се докоснаха до местното самоуправление, като влязоха в ролята на Общинска администрация, съобщиха от Общинска администрация Павел баня.

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ