Новият  пилот на казанлъшкия „ЕФКО Рейсинг" Борис Григоров направи невероятно време в първата сесия от квалификациите за старта на пистовото първенство утре във Велико Търново. „Мицубиши"-то на видинчанина завърши в 12-ата обиколка с време от 1:21.504 мин., което е с 0.216 сек. по-добро от миналогодишното постижение на Илия Царски („Автоцар, Мицубиши Лансър Ево 9") в квалификацията от същото състезание.
Борис Григоров стартира с подготвената от „Виваком Рали Тим" кола без дори и да е направил и обиколка, но подобно на миналата пролет кара много силно и подобри своето постижение от март 2009 г. с близо две секунди - 1.988.
В същото време, изминавайки само една обиколка по 2650-метровото трасе, шампионът за 2008 г. Борис Борисов преживя ужасяващият момент да види пушеци, излизащи изпод капака на двигателя на неговото „Субару Импреза WRX N15".
С постижение от 1:26.277 мин. той си осигурява петото време в класирането.
Според информация от отбора на "Приста Ойл Рали Тим", екипът е успял да фиксира проблема.
Второто време, след това на Григоров е на Румен Дунев („Хаволайн Рейсинг Тим", „Мицубиши Лансър Ево 9"), комуто не достигнаха 0.563 сек. и около километър и половина в средната скорост по време на надбягването. Дунев завърши с най-доброто си време също в 12-ия тур - 1:22.067 мин.
Третото време е за Илия Царски, който в по-голямата част от обиколките правеше ефектни за публиката плъзгания на колата в обратния завой преди старт-финала и по този начин губеше ценни секунди. Времето на „Малкия цар" е 1:22.575 мин. Той изостава от Дунев в тази сесия с 0.508 сек.
Долина

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ