Актуални новини от Казанлък и Региона може да прочетете още в новинарския сайт www.kazanlak.co, който е съвместен проект на вестник "Долина" и "Давид Холдинг" АД.

В утрешния брой на вестник “Долина”, нашият екип ще ви представи обобщен поглед над събития, изказани мнения, любопитни факти и новини, които са се случили в Казанлък и региона през последните седем дни.

Ще научите за поредните успехи на талантливи казанлъшки деца творили в областта на култура, литература и изкуство. Държейки в ръцете си поредният брой на казанлъшката искра на седмицата, вие ще разберете:

Самотни възрастни хора от Казанлък и региона осиновяват кучета;

Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт навърши шейсет години;

Истината за Априлското въстание – събрана в книга;

Започна приемът на документи за лични асистенти;

Кой убива българската книга? – отговор на въпроса търси Стоян Георгиев. Според него „вече 20 години българската книга е подложена на нечуван „геноцид” от страна на държавната администрация, издателствата и книгоразпространителите”. Повече прочетете от нашата 3-та страница.

С ценни предмети, принадлежали на подполковник Димитър Подскочиев (участник във Втората световна война), се обогати казанлъшкият исторически музей;

Тази седмица продължава рубриката „Гласът на Габарево”. В новия ни брой ще научите (а някои навярно ще си спомнят) за личността на Васила Саръиванова. Тя е първата жена в Габарево, която се осмелява да кара през 20-те години на миналия век велосипед по улиците (нещо нечувано за една дама по онова време). Още много интересни подробности за Васила – от нашата 9-та страница;

На прага сме на 24-ти май. Пред поредния празник, в който отбелязваме Деня на българската просвета и култура и славянска писменост. Защо точно на 24-ти празнуваме? Коя неславянска страна „слави” кирилицата? Отговорите на тези въпроси в новия ни брой.

Тези и още много новини ви очакват в утрешния брой на в. “Долина”.
“Искрата на седмицата” ще бъде ваша, само срещу 60ст.
За ваше удобство, екипът на в. “Долина” ви предлага услугата – електронен абонамент. За повече информация относно услугата, се свържете с нас на тел. 0431/ 6 45 93 или 0893/ 592 136, електронна поща: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

 

 

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ