"Музеят на розата в Казанлък, ще бъде изграден със средства от държавния бюджет в размер на 1,3 млн. лв."

"Празникът на розата е една уникална възможност да бъде показан центърът на България, или бих казала Розовата столица на България - Казанлък и розовата долината.", каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която бе в Казанлък по време на Карнавалното шествие, което е кулминацията в програмата за Празника на розата.


Тя допълни още, че  традициите и това, че България е позната с розата, ни кара като граждани и представители на управлението да се стараем да правим това място известно и достъпно за света.
В своето приветствие към казанлъчани по повод 112-тия Празник на розата министър Лиляна Павлова реши да сподели три добри новини за казанлъчани.
"След 35 години несправедливост Музеят на розата, който бе експониран в мазе, ще има вече своята сграда и инфраструктура, като тя ще бъде изградена със средства от държавния бюджет, в размер на 1,3 млн. лв.", заяви Павлова.
"Другата добра новина е че по Програмата за регионално развитие ще предоставим на Казанлък почти 1 млн. лв. допълнително финансиране, с което ще бъде довършен проектът за благоустрояване на градската среда на града. Преди месеци бяха открити обновените паркове "Розариум" и "Тюлбето". С новите 1 млн. лв. ще бъдат довършени други паркови части и междублокови пространства в Казанлък.", съобщи още министър Павлова. 
"Третата добра новина е че в новата програма "Региони в растеж" Община Казанлък ще бъде конкретен бенефициент. По програмата ще бъдат предоставени 20 млн. лв. нови инвестиции за градска среда, градски транспорт, културна, образователна и социална инфраструктура.", допълни Павлова.
Тя подчерта че само така казанлъчани, децата на Казанлък ще могат да живеят в една по-добра среда, да останат българи и това е варианта да промотираме това прекрасно място и да се радваме на още повече туристи.

Яница Станчева

- бр. 24, в. "Долина"

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ