Картина на художника с казанлъшки корени - Боре Иванов, получи международно признание, след като бе преселекционирана за участие в осмото издание на Международния конкурс "Figurativas 15" за фигуративна живопис и скулптура  в "MEAM" (Museo Europeo de Arte Moderno) в Барселона, Испания. За това разказа самият той пред в. "Долина".

Иванов допълни, че картината му е една от 28-те преселекционирани творби, които са се преборили с конкуренцията на творби от общо 2459 участници в конкурса от всички континенти.
Картината на художника е единствената, която ще трябва да спасява честа на България, поради липсата на други селекционирани творби на български автори. Иванов информира още, че "с източноевропейски произход сред селекционираните автори сме само моя милост и една друга художничка рускиня, която живее и твори в Мадрид". В компанията от 28 селекционирани творби има автори от Испания, САЩ, Южна Африка, Италия, Мексико, Шотландия, Англия и други стани от цял свят. Членове на журито, оценило най-добрите 28 творби са едни от най-големите имена в съвременното фигуративно изобразително изкуство, както творци така и галеристи, арт критици и журналисти специализирани в тази област. Сред тях личат имената на американския артист Ричард Естес и норвежкия гений Одд Нердрум.
Международния конкурс "Figurativas 15" за фигуративна живопис и скулптура  в "MEAM" (Museo Europeo de Arte Moderno)  в Барселона, Испания е най-добрата платформа в света, предназначена да даде достойнство на съвременното фигуративно изкуство.          

Светла Димова
- бр. 24, в. "Долина"

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ