След решение на комисия, определена със Заповед на Кмета на община Павел баня Станимир Радевски, станаха ясни носителят на Годишната литературна награда, "Стефан Фурнаджиев" и победителят в Литературния конкурс за 2014 година. Журито единодушно реши тази година годишната награда на името на Стефан Фурнаджиев да бъде присъдена посмъртно на Чони Чонев за стихосбирката "Отплаване към щастливия залив". Победител в литературния конкурс и тази година е Румен Скрински. С наградата Скрински се окичи за есето "Турия: Съдби отвъд потопа".

Церемонията по връчването на наградите в литературния конкурс на Павел баня се проведе миналия четвъртък в павелбанското село Габарево в "Джанановата къща.  Организатор на събитието бе Община Павел баня и Народно читалище "Обнова-1869". Литературната награда за поезия и проза на името на "Стефан Фурнаджиев " се присъжда за принос в развитието на българската художествена словесност за четвърта поредна година. 
В началото на литературната вечер уредникът на "Джанановата къща", Тотка Бичева, поздрави присъстващите, като прочете монолог на Стефан Фурнаджиев. Дъщерята на поета, Соня Фурнаджиева, също уважи събитието и потопи присъстващите в спомени за баща си.
Съпругата на Чони Чонев развълнувано разказа за неговия творчески път и подчерта, че съвсем скоро ще бъде представена стихосбирката "Отплаване към щастливия залив". 
Кметът на община Павел баня, Станимир Радевски, връчи грамотите и паричните премии за литературната награда за цялостно творчество и съпътстващия литературен конкурс.
"С годините все повече си спомняме и ценим делото на гениалния поет Стефан Фурнаджиев.", заяви кмета Радевски на празничната церемония.
Гости на литературното събитие бяха представители на Общинска администрация, местни литературни творци, общественици, журналисти, учители и любители на писаното слово.

ДОЛИНА

- бр. 43 на в. "Долина"

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ