Блестящо представяне и присъдени три специални награди, това са резултатите на възпитаниците на преподавателя по пиано Елена Юлиянова от Читалище "Искра" в XXI Международен конкурс за инструменталисти и композитори "Музиката и Земята".
Наградените Александра Симеонова, Ани Тенева и Виктор Владков  възхитиха публиката със своите клавирни умения, посветени на Земята и нейното оцеляване. Отлично представяне направи и 7-годишната Хелена Калайджиева, за която конкурсната изява бе трета поред и първа в международен конкурс в творческата биография на малката пианистка. Наградените възпитаници, представили произведения на Хендел, Бах, Панчо Владигеров, Парашкев Хаджиев, Арам Хачатурян, и др., бяха горещо аплодирани от публиката. Те получиха високи оценки от международното жури и от многобройните ценители на класическата музика.
Труден конкурс за участниците, но с благородна кауза, така Елена Юлиянова определи международната изява на своите възпитаници, които се състезаваха спрямо регламента без възрастова граница с останалите участници до 35 години, разделени на три секции: солисти, композитори и камерни ансамбли.
С цел повишаване на артистичното майсторство и квалификация на младите музиканти се провеждат майсторски класове и лекции, водени от популярни личности, журирали конкурса. Успешно участие в майсторския клас на проф. Шантал Стилиани от Франция реализира Александра Симеонова, която получи поканата, като част от наградата на журито.
Със специалните отличия от този конкурс общо наградите, от началото на творческата година досега, стават 30 за възпитаниците на преподавателя по пиано Елена Юлиянова от 6 национални и международни конкурси.               Долина

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ