Съвместен концерт в Исторически музей "Искра", ще изнесат този петък от 18 часа Сборен смесен хор Париж - Франция с диригент Цветан Добрев и Смесен камерен хор "Севтополис" с диригент Дора Кошева. Това съобщиха от НЧ "Възродена искра" и уточниха, че вече е традиция хорът към читалището да посреща гости от чужбина и страната.
От там припомниха, че през 2011 год. по покана на хор "Севтополис" гостува френския хор "Кантифолия" от гр. Грас - Франция. На 30 юни и 01 юли 2012 г. пред казанлъшка публика изнесоха концерти мъжкият хор "И кантори делле чиме" от гр. Лугано - Швейцария и смесен камерен хор "Севтополис" с диригент Дора Кошева при НЧ "Възродена искра - 2000".
В програмата на тазгодишния концерт са включени произведения от чужди и български композитори, коментираха още домакините от "Възродена икра".
Цветан Добрев е казанлъчанин, композитор, който живее и твори във Франция, автор на камерна, балетна, филмова и друга музика, а също и учебници по музика.
Завършва ДМА "П. Владигеров" с композиция при проф. Ал. Танев, пиано при проф. К. Ганев и орган при проф. Н. Кръстева. Работи като асистент по полифония в ДМА. Специализира в Пиза (Италия) при проф. П. Гроси. От 1990 постоянно живее и работи във Франция, където се занимава и с музикално-теоретични изследвания и преподавателска дейност. През 1991 става лауреат на XVII конкурс "Антиб Франция". Негови творби се изпълняват в Япония, Германия, Франция, България, Италия и др.          Долина

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ