В долината:
Инициативна група от село Турия стартира подписка от началото на седмицата. Подписката ще бъде сред населението на Чудомировото село, а повода за нея е резултатите от провелите се извънредни Парламентарни избори на 5 октомври..
Турийци бяха разлютени от шесте гласа дадени за Движението за права и свободи по време на парламентарния вот. Шестте гласа за ДПС разбунват патриотичния дух на Турия.

продължава>

След решение на комисия, определена със Заповед на Кмета на община Павел баня Станимир Радевски, станаха ясни носителят на Годишната литературна награда, "Стефан Фурнаджиев" и победителят в Литературния конкурс за 2014 година. Журито единодушно реши тази година годишната награда на името на Стефан Фурнаджиев да бъде присъдена посмъртно на Чони Чонев за стихосбирката "Отплаване към щастливия залив". Победител в литературния конкурс и тази година е Румен Скрински. С наградата Скрински се окичи за есето "Турия: Съдби отвъд потопа".

продължава>

Гигантски печурки "цъфнаха" край Павел баня, съобщиха от общинската администрация в края на миналата седмица.
Гигантските печурки са били намерени в местността "Гердеме" край курортния град.

продължава>

В неделя православната църква почете паметта на всебългарския небесен покровител - преподобни Йоан Рилски - Чудотворец.
В храм "Рождество Богородично" в Павел баня бе отслужена Тържествена света литургия в памет на рилския светец.

продължава>

За началото на новия репетиционен сезон, Представителен фолклорен танцов ансамбъл "Детелини" се сдоби с канал в най-големия сайт за видео споделяне - YouTube, съобщиха за "Долина" танцьори от Фолклорен танцов ансамбъл "Детелини".

продължава>

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ