В долината:

Специална конференция на тема "Черешопроизводството в Габарево - традиции, настояще и бъдеще" беше част от проявите в програмата на Празника на черешата в Габарево миналата събота. Лекция по темата, подкрепена с богат снимков материал, представи професор Желев.

продължава>

Под това мото премина пролетния празник посветен на Гергьовден, който читалище „Напред" в гр. Павел баня организира на 4-ти май за учениците от горните класове на СОУ „Христо Ботев" и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство. Пред публиката, олицетворяваща младостта на общината, бе представена с текст, снимки и клипове съдбата на любовните двойки, класирани на първите 10 места в националното допитване „Коя е най-вълнуващата българска любовна история на ХХ век?", организирано от Българска национална телевизия в рамките на кампанията й „Българските събития на ХХ век".

продължава>

През последните години в навечерието на 9-ти май, белязал края на най-опустошителната и кръвопролитна война в историята на човечеството, в Община Павел баня светската власт и църквата обединяват усилия, за да отдадат почит пред паметта на жители от общината, загинали във войните.

продължава>

Седмата традиционна среща на Културните клубове на пенсионера от община Павел баня - "Втора младост", се проведе преди 2 седмици. Домакин на събитието беше читалище "Борис Беров" с. Тъжа.

продължава>

Още статии...

В снимки

Времето в Казанлък

Курс на БНБ